Vaihtoaskel tutustutti nuoria tanssiin Kauhavan alueen kouluilla

Tanssipäivä Kauhavan koululla 11.4.2016

Hei ja terveiset Kauhavan koululta!

Tänään käytimme osan Kauhavan Säästöpankin Kulttuurirahaston myöntämästä apurahasta tarjoamalla Kauhavan yläasteen 7-luokkalaisille makupaloina FOKSIN ja BUGGIN alkeista. Oppilaita oli paikalla 37. Opettamaan saimme jälleen ihastuttavan Välisaaren Annen. Anne kertoikin, että foksin kanssa pärjää suomalaisilla tanssipaikoilla ja vaikka sukujuhlissa 80 % soittettavista musiikeista. Joulua ennen heille oli opetettu valssia, joten perustanssien alkeet osivat nyt kasassa. Enää tarvitaan vain kertausta, kertausta ja kertausta…

VA_7luokkalaiset_fox.JPG

Toisena vauhtia saatiin Buggilla. Jo levenivät poikienkin hymyt. Kurssin jälkeen ei tarvinnut palautteen perään kysellä, kun yksi ja toinen huudahti: ”Tämä oli kivaa! Olipa mukavaa. Tulipa lämmin!”

VA_7luokkalaiset_bugg

 

Lukion 2-luokan oppilaat olivat saaneet valita tanssilajin itse ja varsinkin poikien suosiovyörystä oli päätetty lajiksi SALSA. Varsin aurinkoinen kurssi siitä tulikin! Tuskin oppilaat malttoivat odottaa aloituslupaa, kun salsan rytmiä jo alettiin hakea. Se on selvä, että nämä opit menivät perille!

VA_lukion2_SALSA.JPG

Vaihtoaskel tarjosi Kortesjärven koululaisille tanssikurssin 11.3.2016

Yhdistyksenä pyrimme edistämään kaikkien ikäluokkien tanssi-innostusta.

Perjantaina 11.3 vuorossa olivat nuoret Kortesjärven yläkoulussa. Kaikki halukkaat 7-9-luokkalaiset pääsivät tutustumaan tanssin saloihin. Tanssilajeina meillä oli foksi ja bugg.


Ohjaajaksi meille tällä kertaa oli lupautunut Anne Välisaari, assistenttinaan Matti de Jong.

Mahtavaa oli huomata kuinka helposti ja nopeasti nämä nuoret pääsivät tanssimisen alkuun.
Suuri kiitos myös koulun opettajille osoittamastaan kiinnostuksesta tanssia kohtaan antamalla meille tämän mahdollisuuden.


Rentouttavan päivän nuorten kanssa viettänyt
Kristina

PS. Pojista kun oli pulaa, niin olen ekaa kertaa elämässäni nyt sit toiminut viejän roolissa kurssilla. Ne naisen askeleet istuu kyllä hyvin hyvin syvällä tuolla lihasmuistissa. 😉